Glemt password!

Indtast din email:


Vi sender dit password til din email om et øjeblik.Fortryd >

Påske · Boligen · Køkkenet · Delikatesser · Haven · Entré & garderobe · Møbler · Accessories ·

Kreafunk...
- Det startede som en idé på en serviet

En bluetooth-baseret musikhylde blev startskuddet til Kreafunk tilbage i 2011. Siden er det gået stærkt, og de to bagmænd Kenneth Melchoff Bahnsen og Ruben Fog-Fredsgaard byder i dag på en række audiofinurligheder til det stilbevidste hjem.

”Den gode idé er tit et resultat af et oplevet behov. Det var også sådan, vi startede,” fortæller Kenneth Melchoff Bahnsen. ”Jeg var så træt af at flytte rundt på radioen i mit lille køkken, og jeg tænkte, hvorfor kan den ikke bare hænge på væggen?” Dagen efter tegnede han ideen for Ruben Fog-Fredsgaard på en serviet på deres fælles stamcafe i Aarhus’ latinerkvarter.

”Jeg har altid haft sans for forretning og har fra barnsben været købmand af sind. Så da Kenneth viste mig sin idé om en integreret docking station i en hylde, så jeg med det samme forretningsmuligheder, og tre uger efter havde vi bygget den første prototype. Hverken Kenneth eller jeg har langt fra tanke til handling, så vi lagde hurtigt fra land med projektet,” fortæller Ruben.

I dag tæller kollektionen flere transportable radioer, retroinspirerede bluetooth-afspillere, lækre høretelefoner og powerbanks, og for Kenneth og Ruben har det været en lærerig proces at gå fra idé til succesfuldt firma med forhandlere i 25 lande.

 
Kennet Melchoff Bahnsen og Ruben Fog-Fredagaard startede Kreafunk i 2011
Kenneth Melchoff Bahnsen og Ruben Fog-Fredsgaard
Kreafunk aShelf

Netværk er guld værd

”Vi har gjort os mange erfaringer de senere år. Særligt har vi lært at ”turde”. At turde spørge om hjælp og råd og ikke mindst at turde gå helhjertet ind i en fuldstændig ukendt verden, hvor man på ingen måde kan forudsige, om idéen bliver succes eller fiasko. Og så er vi helt grundlæggende blevet klar over værdien af et godt netværk. Vores virksomhed er fra starten bygget op omkring netværk – lige fra fotograf til advokat. Man kan have den bedste idé, men hvis man ikke har netværket, der kan hjælpe, hvor man selv kommer til kort, så er det rigtig svært at nå i mål,” forklarer Kenneth, og Ruben supplerer: ”Et godt netværk kan være en kæmpe løftestang for et projekt, når man som ung iværksætter går i gang. Vi var klar over, at vi ikke havde viden til alle typer opgaver, og derfor trak vi store laster på netværket til fx vidensdeling, vennetjenester eller kontakter til personer, som kunne hjælpe os videre.”

Ballonmageren og Tivolisælgeren

En grundpille i Kreafunk er det gode samarbejde mellem Kenneth Melchoff Bahnsen og Ruben Fog-Fredsgaard. Kenneth forklarer: ”Jeg plejer at beskrive vores forhold som en mand, der står og sælger balloner i Tivoli. Hvis han slipper dem, er der ikke noget arbejde. De flyver op, bliver til ingenting og springer. Uden dem er han bare en mand. Der skal være en til at lave ballonerne og en til at holde fast i dem.” Kenneth er ballonmageren, den højtflyvende idéskaber, mens Ruben sørger for at holde ideerne jordbundne ved at indtænke vigtige aspekter som markedspotentiale, produktionsomkostninger, strategi etc.

”Vi supplerer hinanden rigtig godt,” fortæller Ruben, og fortsætter:” Jeg bidrager især med de  organisatoriske aspekter af Kreafunk, mens det er Kenneths sans for stil og design, der er drivkraften bag produktudviklingen. Hvis der kun var en af os i virksomheden, tror jeg faktisk ikke, at den ville være blevet så stor en succes. Vi er gode til at diskutere tingene igennem, og tit er vi ikke enige, men vi ved også, at det rigtige produkt eller den rigtige beslutning ligger et sted midt i mellem hver vores holdninger.”

Lyden af fremtiden

Så der er masser af idéer i støbeskeen for fremtidens Kreafunk. ”Vi brænder for at skabe og for at efterlade et fodaftryk. Vi vil gøre folk glade på vores måde og bidrage til, at godt design ikke behøver at være dyrt, og at god lyd ikke kun er forbeholdt entusiaster. Men de kommende år kommer produktporteføljen også til at udvikle sig i  nye retninger – kreativ funktion kan jo være mange ting,” afslører Kenneth, og Ruben runder af: ”Vi er i gang med den opbyggende proces, så om fem år skulle vi gerne have opbygget et solidt og stabilt forhandlernetværk over store dele af verden. Vi oplever en kæmpe interesse for eksport af vores produkter, så vi er meget optimistiske for fremtiden.

Artiklen er skrevet af House Docter, der distribuerer Kreafunk's produkter
 

aGroove aGroove

aMove

aHead

 


Indhold:

Artikler
Læs artikler og få inspirration til indretning af din bolig og ideer til det gode, afslappede liv.


Brands
I Nordhjem finder du et stort udvalg af boligindretning og livsstilsprodukter fra førende brands.

Kontakt
PROFIL
HANDELSBETINGELSER OG
PERSONDATABEHANDLING

COOKIE POLITIK
AFMELDING AF NYHEDSBREV
Lager og forsendelse:
Webpakkeriet
Att. Nordhjem
Vejlevej 15, Ølholm
DK-7160 Tørring
Kontor:
Nordhjem
Præstegårdsmarken 1, Nim
8740 Brædstrup
Tel.:
kundeservice@nordhjem.dk
CVR.nr.: 31941881

Følg os på vores Facebookside: facebook.com/nordhjemNordhjem er medlem af FDIH
- Foreningen for Dansk Internethandel


SITEMAP
EU klageportal: ODR